Polędwica z dorsza w panierce z ciecierzycy

Ryba, nie każdy za nią przepada, głównie dlatego, że ma ości, ale moja polędwica z dorsza, nie dość, że jest bardzo smaczna, soczysta to nie ma ości 🙂
Zamiast panierki z mąki czy bułki proponuję panier z ciecierzycy. Aromatycznym dodatkiem do ryby będzie sos pomarańczowo-cytrynowy.

Będziecie potrzebowali:

  • mix kruchych sałat (roszponka, radiccio, lollo bianco, frisee, rucola) do nabycia w każdym sklepie
  • polędwicę z dorsza lub inną rybę
  • panier z ciecierzycy (do nabycia w większych sklepach lub sieciówkach)
  • jajko
  • olej kokosowy
  • pieprz
  • sól
  • melona
  • pomarańcze
  • cytrynę
  • czosnek
  • olej lniany
  • miód
  • świeże pieczywo (opcjonalnie)
  • Categories: Warszawa