Miło mi Was gościć na mojej stronie.
Jeżeli tu jesteście to znaczy, że lubicie gotować, jeść, a może chcecie się ze mną podzielić jakąś ciekawostką?
Będę tu zamieszczać swoje przepisy. Już wkrótce podzielę się nimi z Wami.
To do gotowania 😉
W kuchni warto wszystko wykorzystać do końca, nie lubię marnować i wyrzucać składników. Tak więc z głów krewetek i pancerzyków można zrobić wywar, który może nam posłużyć jako baza do sosów lub do zupy rybnej. Przepis jest bardzo łatwy. …
Chyba nie ma nic lepszego jak cudowne, aromatyczne, świeże owoce morza. No chyba, że ich nie lubimy 🙂 Ja uwielbiam, a tym bardziej kiedy mogę kupić takie świeżutkie. W tym celu udałam się na Billingsgate Market w Londynie. Prawdziwa uczta …
Mmmmm czy jest coś lepszego niż soczysty, średnio wysmażony stek, pokrojony i ułożony na kruchych sałatach? Ha ha, na pewno zaraz by się znalazło coś równie pysznego, ale dziś czas na steka. Co będziemy potrzebowali? A więc: Stek – mój …
Miło mi Was gościć na mojej stronie.
Jeżeli tu jesteście to znaczy, że lubicie gotować, jeść, a może chcecie się ze mną podzielić jakąś ciekawostką?
Będę tu zamieszczać swoje przepisy. Już wkrótce podzielę się nimi z Wami.
To do gotowania 😉